Italya'da Türk Köyü - İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena / İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.

Italya'da Türk Köyü - İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena / İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'da bi̇r türk köyü moena.

Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar.

İtalya'da 300 Yıllık Bir Türk Köyü: Moena - Türktoyu ...
İtalya'da 300 Yıllık Bir Türk Köyü: Moena - Türktoyu ... from images.turktoyu.com
Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı.

Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Üç asrı aşkın bir süre boyunca türkleri hiç görmeden, hiç türkçe bilmeden türkler gibi yaşadılar. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü.

Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. Bu köydeki insanlar türkçe bilmiyorlar. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır.

İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena
İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena from img.piri.net
İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena…

Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Evet yanlış duymadınız, i̇talya'da bir türk köyü bulunuyor. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la.

İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor?
İtalya'daki Türk Festivali neden artık yapılmıyor? from freepassenger.com
İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Balaban artık gidebileceği bir yeri olmadığını bilmenin hüznüyle bu köyü kendi köyü beller.

Viyana kuşatması sonrası bir osmanlı askeri, i̇talya'da küçük bir kasabaya sığınır.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Bu köy i̇talya sınırında olduğu için schengen vizesi almanız gerekir. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Burada, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İtalya'ya dair makaleler okuduğum sırada karşıma çıktı moena ismi.daha önce hiç duymamıştım.bu kadar ilgimi çekmesinin sebebi ise moena'da türk bulgularına rastlanmasıydı. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. İtalya'da bi̇r türk köyü moena.

Moena i̇talya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… italya. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy.

Posting Komentar

0 Komentar